Om Prosjektet

“Hevn” er et TV-seriekonsept utviklet av Feber Film sammen med Anders Olsen og Anders B. Jørgensen under paraplyen Too Much Spare Time Productions. I 2021 finansierte Sørnorsk Filmsenter oss slik at vi kunne produsere en kortfilm for formidle konseptet og stemningen. Skuespiller er Gaute Boris Skjegstad, og produsent er Geir Bergersen. Filmen er foreløpig ikke offentlig, da filmen skal delta på ulike filmfestivaler først.

Premiss Og Idé

Hvem kommer i min begravelse? Den tanken har vel dukket opp i oss alle fra tid til annen, vel vitende om at vi aldri vil få svaret. Men det kunne være interessant å finne ut av, og med det som bakteppe skapte vi karakteren Trond, som iscenesetter sin egen død, og dermed får muligheten til å vite sannheten. Men som med mye annet, kan sannheten være vanskelig å forholde seg til, og ofte by på nye, uventede utfordringer. Særlig når den ikke svarer til egne forventninger.

TV-serie // Hovedhistorie

Trond (32) er en narsissistisk kredittkortselger som i møte med sin egen kjipe virkelighet gjør det alle noen ganger drømmer om; Han iscenesetter sin egen død og forsvinner. 

Men hans selvopptatte personlighet stopper han fra å komme for langt, både mentalt og geografisk. Allerede i Uddevalla begynner spørsmålet opp om hvem som stiller i hans begravelse å gnage i ham. 

Selv ser han seg som en omgjengelig, morsom og sosial fyr som er lett å like på alle måter, men han må likevel innrømme at han til tider ikke har fått den responsen fra omverden han mener seg fortjent til. Han antar at de nå forstår hvilket tap de har lidt ved hans bortgang, og han nærmest frydes ved tanken på å se sorgen i ansiktene i den fullsatte kirken. 

Med tiden blir han erklært død, kirke blir booket og dato for minnestund blir fastsatt. Trond vender tilbake til hjemstedet i forkledning, men opplever til sin store skuffelse og forargelse at kirken er tilnærmet tom. Han blir rasende og opplever det som et personlig svik fra hver og en av de som ikke har vist ham sin siste heder. Ganske snart bestemmer han seg for at hvert svik skal gjengjeldes.

Hver og en av de Trond mener burde stilt opp blir i tur og orden utsatt for hevn. Hevn som kanskje burde vært mer gjennomtenkt skal det vise seg, for hvert tilfelle av hevn drar han nærmere den fortiden han egentlig vil legge bak seg.

Vil du lage en kortfilm med oss?

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg og ditt prosjekt!