Skip to main content

HVA SLAGS KLÆR ER BEST FOR ET INTERVJU?

Djevelen ligger i detaljene sies det. Så det er lurt å tenke gjennom hvilke klær som passer for et intervju. Her er en liten huskeliste:

Unngå ting som kan ta vekk oppmerksomheten fra ditt budskap som store mønstre, store smykker og sterke farger.

Unngå kombinasjonen mellom sort og hvitt. Den store kontrasten kan gjøre at kameraet ikke kan fange detaljer i det sorte, fordi de lyse partiene er for sterke.

Grå, blågrå og blå er anbefalt, fordi det er komplimentærfarger til hudfargen, og er derfor svært mye brukt i spillefilmer.

Ta gjerne med et par antrekk, så kan fotografen være med å velge.

Pudder egner seg bra til å dempe reflekser på nesen og i pannen.  Det er spesielt viktig dersom det brukes kunstig lyssetting.

Solbriller, tyggis og snus er selvfølgelig bannlyst.

Finmaskete mønstre kan noen ganger skape forstyrrelser på skjermen som ikke er heldig. Se eksempler i videoen under.

HVOR SKAL OPPTAKET SKJE?

Husk at bakgrunnen er en del av historien og kan forsterke inntrykket du ønsker å vise. Selv om dette er regissøren og fotografens ansvar, kan det være greit å tenke gjennom hvor opptaket skal skje.  Stående er mer aktivt enn å sitte.  Et intervju bak et skrivebord kan skape avstand. Et intervju blant arbeiderne på “gølvet” forteller en annen historie enn et intervju i et styrerom.

Du trenger ikke vaske å tørke støv, for det synes ikke.  Men det gjør derimot rot. Så husk også å rydde!

Lykke til!

Skal du intervjues til en film eller til TV? Her er en guide med noen intervju tips for hvordan et opptak foregår, og hvordan du kan forberede deg.

Anders Brekke Jørgensen

Anders er produsent, fotograf & regissør. Han har Bachelor i filmproduksjon og bakgrunn fra NRK. Som eier av Feber Film har han over 20 års erfaring med å kommunisere med film for store og små bedrifter.